Az érszűkületes láb jelei figyelemfelkeltőek

Az egészségtelen, zsíros ételek fogyasztása, a dohányzás, a mozgásszegény életmód bizony megteszi a hatását. Ha ezekhez hozzájön még a cukorbetegség, a magas vérnyomás is, akkor hamar találkozhatunk az érszűkületes láb kínzó tüneteivel. Persze a betegség kialakulásához nem szükséges, hogy az összes felsorolt rossz szokás és/vagy kór meglegyen. Az a legnagyobb probléma ebben az esetben, hogy mire a szimptómák érezhetőkké válnak, addigra már elég előrehaladott a betegség.

Ez abban nyilvánul meg, hogy séta közben a lábikrában vagy a combban erős, görcsös fájdalom tapasztalható, ami rövid pihenés után oldódik. Az érszűkületes láb tünetei ugyanakkor jelentkezhetnek a lábfejen is, kékes elszíneződések formájában. Gyakorinak számítanak a hideg végtagok is. Tulajdonképpen a kór ellen maga az ember tehet legtöbbet, egészséges életmóddal, táplálkozással, rendszeres testmozgással elkerülhetőek az érszűkületes láb okozta kellemetlenségek. Máskülönben még fekély is kialakulhat.

Létezik hatékony gyógynövény fekélyes lábra

Nagyon jó eredménnyel használhatóak a gyógynövények, persze, csak abban az esetben, ha a fekélyes seb nem túl súlyos, mert akkor nincs más hátra, csak a szakorvosok által elvégzett kezelés. A kamilla az egyik kitűnő gyógynövény fekélyes lábra, amiből főzetet, teát kell készíteni és ezzel kezelni a sebet. A körömvirággal ugyanígy szükséges eljárni. Az aloe vera növény nedve szintén hatásos lehet, amit felvihetünk gézlapra, de akár egyenesen a fekélyes bőrre is kenhetjük. Igazán jó a gyógynövény fekélyes lábra, hiszen a természet végtelen erejét használja fel arra, hogy segítsen nekünk a probléma megoldásában.

Az ezekből előállított készítmények is kiváló hatással lehetnek a fekélyre, ilyen például a kókusz- és a teafaolaj. Előbbi számos népi gyógyászatban alkalmazott, utóbbi pedig nagyon erős antiszeptikus hatású gyógynövény. Annak érdekében, hogy a gyógynövény fekélyes lábra ne legyen szükséges, jó volna megelőzni a bajt. Ez sikerülhet a fentebb felsorolt módokon, illetve a szén-dioxid gyógygázfürdő alkalmazásával.