Az ATF olaj a váltórendszer megmentője

A vezetés élményén nagyon ront, ha a váltó nem működik rendesen, furcsa hangokat ad ki, esetleg minden váltásnál rosszul reagál. Nem érdemes addig várni, amíg az elromlik vagy nehezen használhatóvá válik. A baj bekövetkezte előtt érdemes az ATF olaj használata mellett dönteni.
Nem kell szerelő legyen az ember, hogy tudja, a legtöbb alkatrész egyszerűen nem tud összhangban dolgozni a többivel, ha nem adott a megfelelő kenés. A váltórendszerre ez kétszeresen igaz. A szakértők ezért is ajánlják az ATF olaj alkalmazását. Bőven van miből válogatni ezen adalékanyagot tekintve. Annak érdekében, hogy a legjobbat találja mega a vásárló, szükséges tisztázni, hogy milyen fajta kocsihoz keresi az olajat.

Az ATF olaj nélkül igen hamar elkopnának vagy tönkre mennének a fém alkatrészek, aminek az oka a súrlódás. Ugye ezen fizikai hatás egyik terméke a hő, ami tágulással jár, ami soha sincs jó hatással a váltórendszerre.  Az ATF olaj viszont egy állandó bevonatot képez, ami megfelelő közeget biztosít a mozgó alkatrészeknek a hajtóműben és a váltórendszerben. Rengeteg teszt igazolta, hogy az olaj növeli a rendszer élettartamát.