Az állattartás népszerű tevékenység

Magyar marha

Egy ország társadalmi berendezkedése mindig is függött az adott gazdaságpolitikai helyzettől. Manapság az emberek nagy része inkább városokban él, ahol kényelmesebb és kiszámíthatóbb az élet.

A vidéki életforma több kényelmetlenséggel és vesződséggel jár. Az állattartás ma is közismert tevékenység a vidéki lakosság körében, hiszen a falusi életforma szerves részét képezi a házi haszonállatok tartása. A főleg húsáért tartott majorság mellett, ma sem ritka a sertés és szarvasmarha nevelés, valamint a nagyobb számban tartott juhok is potenciális bevételi forrást jelentenek.

Az állattartás évezredes foglalkozás, hiszen az emberek mindig is tartottak, háziasítottak állatokat a saját hasznukra. A mai iparosodott társadalom inkább a kényelmet keresi és a közeli közértben vásárolja meg a szükséges húst és tojást az ételek elkészítéséhez.

Az állattartás vidéken mindezt az igényt helyben megoldja, bár sokkal több idő és energia ráfordítással jár. A biogazdálkodás viszont egyre népszerűbb a városi emberek körében és mind többen keresik az igazi házi élelmiszereket.