A szaunázás utánozhatatlan élménye

Próbálja ki mielőbb a finnek legkedveltebb szabadidős programját! Élje át a szaunázás testet és lelket megújító, páratlan élményét! Finnországban a szauna szinte már az otthonok alapfelszereltségének számít és nem véletlenül.

A magas hőfok (70-100 C fok) elpusztítja a baktériumokat és a vírusokat, valamint kitűnő méregtelenítő hatású. Növeli a szervezet ellenálló képességét, regenerálja a vérereket, csökkenti az izomlázat, oldja a bennünk lévő feszültséget és fiatalítja a bőrt. Érdemes azonban végigmenni az úgynevezett rituálén, mert biztonságos és az igazi hatás is így érhető el a legjobban. Mielőtt a kabinba mennénk, zuhanyozzunk le, mossuk le magunkról a sminket és vegyük le az ékszereinket.

A hevítő szakasz után kezdhetjük locsolni a kályhán található köveket, de használhatunk finom illóolajokat is. 8-10 perces szaunázás után ugyanennyi lehűlési időre van szükségünk, ez azt jelenti, hogy meg kell szakítanunk hideg vizes fürdőzés céljából. Az utolsó zuhanyozás meleg vízzel történjen, így elkerülhető a további izzadás. Betegen, teli gyomorral és alkohol fogyasztása után nem ajánlott a szaunázás.