A műanyag tetőablak a padlástér ékessége

műanyag tetőablak
Műanyag tetőablak

Úgy tartja a mondás, hogy ’’az ablak a ház szeme’’. Manapság a legtöbb lakásban alakítanak ki tetőtéri lakrészeket, aminek elengedhetetlen kelléke a jól kiválasztott nyílászáró. Általában kétféle alapanyag említhető meg, a fa és a műanyag tetőablak, az utóbbit gyakrabban veszik használatba napjainkban.

Szárnykerete PVC anyagból készül, a tokkeret viszont már a PVC és a fa kombinációjából, a szerkezet felépítésének biztonsága érdekében. A zárszerkezetet és a kilincset úgy alakították ki, hogy a rendszer alsó és a felső részére is egyaránt könnyen felszerelhető legyen. A nagyszerű tervezés jóvoltából, rögzített részszellőző állassal rendelkezik, megkönnyítve ezzel a szellőztetés folyamatát az ablak zárt állapotában is. A műanyag tetőablak üvegezése nagyban besegít a hőszigetelés megoldásában, a többrétegű alapüvegezési technika segítségével.

Itt megemlíthető a G31 3 rétegű, a G3 biztonsági és a G2 2 rétegű üvegezés. A Schindler műanyag tetőablak jó választás lehet a padlástér széppé és világossá tételében. A termékek között valószínűleg megtalálja a leginkább megfelelő szerkezetet.