A megfelelő WC csésze választás befolyásoló tényezői

Az angolvécé elnevezés Angliából ered, ahol a vízzel öblíthető WC kagyló használata először jelent meg a 16. században. Napjainkra számtalan típus terjedt el, a jó WC csésze azonban olyan, ami tökéletesen megfelel a hely adottágainak, az egyéni igényeknek és kompatibilis a szennyvízelvezetéssel. Nem könnyű a választás, mert a piacon hatalmas a méret, forma és dizájn választék.

Az sem mindegy, hogy milyen típusú WC csésze az, amit választunk. A falra szerelhető WC csésze a leginkább elterjedt változat napjainkban. Kényelmes és praktikus a könnyű takaríthatóság miatt. Az álló WC csésze az aljzathoz van rögzítve, régen csak ez a változat volt kapható. Manapság iskolákban, panellakásokban találkozhatunk vele.

Szennyvíz elvezetés szempontjából létezik hátsó és alsó kifolyású WC kagyló. Vízöblítés szerint lehetnek a WC kagylók lapos és mélyöblítésűek. Kedveltebb és elterjedtebb a mélyöblítésű változat, mert a belsejében kialakított tölcsér mindig víz alatt van, így bűzzáróként funkcionál.

Milyen előnyökkel jár a vízlágyító használata?

A kemény víz kalcium és magnézium sókat tartalmaz, ezáltal olyan lerakódásokat képez, amelyek jelentősen megnehezítik a mindennapi életünket és tönkreteszik a drága háztartási gépeinket. Mosás alkalmával vízlágyító nélkül a ruhák durvábbak lesznek, mert a szövetszálakra lerakódnak az ásványi anyagok, így a mosás hatékonysága lesz sem tökéletes.

A kemény víz melegítés hatására a háztartási berendezésekben és a fűtési rendszerben is olyan lerakódásokat képez, amely rongálja ezeket a berendezéseket. A vízlágyító selymes, lágy vízzel látja el a háztartásunkat, amely számtalan előnnyel jár. A vízkövesedés megszűnésével könnyebben tisztíthatók a fürdőszobai, konyhai szaniterek és a háztartási gépekben sem rakódik le a vízkő károsítva azokat.

Mosás, hajmosás alkalmával 50%-ot takaríthatunk meg tisztítószerekből, samponból, kondicionálókból. A vízlágyító javítja a fűtési rendszer hatékonyságát is, így akár 20%-ot is megtakaríthatunk a fűtési költségeken. A lágy víz javítja a mindennapi életet, mert sokkal pozitívabb érzetet eredményez a háztartásunk számos területén.