A hidegterápia legfontosabb előnyei

Egy átlagember igyekszik minél jobban elrejtőzni a hideg elől. Csak kevesen tudják, hogy vannak, akik kifejezetten a hidegterápia által edzik a testüket és a lelküket. Ennek hatására enyhülnek a testük gyulladásos folyamatai, illetve megerősödik az immunrendszerük.

A hormonháztartásukra szintén jó hatást gyakorolhat a hidegterápia. Az alvás is pihentetőbb lehet a kezelésnek köszönhetően. A hidegterápia képes enyhíteni a rossz kedvet, ami még egy érvet jelent a kipróbálása mellett.

Paksi András tréner nagyon kedveli ezt a módszert. Bevallása szerint, a Wim Hof módszer részeként szokta alkalmazni a hideggel való kísérletezést. Úgy tartja, hogy az embernek minél inkább összhangban kell élnie a természettel, mert csak így lehet igazán kiegyensúlyozott.

Nem szabad harcolni az elemekkel, hanem sokkal inkább együtt kell velük működni. Például, télen nagyon jó választást jelent a hidegterápia, amivel hatást lehet gyakorolni a test működésére. További információ a tréner weboldalán található ebben a témában.