A biztonság létrehozása a fiókzár segítségével

Fiókzár
Fiókzár

Ha az ember megfigyeli a régi bútorokat, azt tapasztalja, hogy a fiókok, ajtók kulccsal ellátott zárral voltak létrehozva. A kisgyermekek kíváncsi viselkedése nem mai dolog, ez a tulajdonságuk a fejlődésük tartozéka és nem is szabad tiltani. Ezért a hangsúlyt a megelőzésre fektették régebben is, vagyis a kulcsos fiókzár, ajtózár biztonságát hívták segítségül.

A dolgok a mai világban sincsenek másképpen, csak annyi változott, hogy a bútorok kialakításában már nem divatos a kulcsos fiókzár beszerelése. Ha nincs zár, ami megakadályozza a csemeték kíváncsiskodását, akkor oda a biztonság.

Lényegében ez így igaz, a jelenlegi bútorok nem gyerek-biztosak, ezért igen gyakran történnek kisebb-nagyobb balesetek a háztartásokban. Azonban, egy kisgyermekes család számára, a nyugalom és a biztonság megteremtésére több megoldás is létezik. A legegyszerűbb megoldás a biztonsági fiókzár felszerelése a bútorokra. Szerencsére a bútorok biztonsági hiányosságát ezek a praktikus szerkezetek, csekély befektetéssel, kevés munkával, rövid időn belül megoldhatja.