A világhírű magyar pálinka

Pálinka

Számos fajtája létezik manapság ennek az igazi hungarikumnak, amit különböző gyümölcsökből készítenek, éppen ezért mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet.

Ha megkérdezünk egy külföldit, hogy mi jut eszébe rólunk, magyarokról, akkor a gulyás mellett biztosan emlékezni fog, hogy mennyire különleges ital a pálinka. Nem csoda, hiszen évszázados múltra tekint vissza ez az égetett szeszesital mivel mindig is kedvezett a gyümölcstermesztésnek az Alföld temperatúrája.

A kimagasló színvonalat érezni lehet az ital kellemes gyümölcsös aromáján, viszont ha egyéb ízt vagy illatot tapasztalunk, az jelenthet gyengébb minőséget is. Amikor vendégeink vannak, jó választás lehet “welcome drink” gyanánt a finom minőségi pálinka, de ha mi vagyunk a meghívottak, akkor a házigazdának is kedveskedhetünk barackkal, szilvával, sőt, akár birssel is.

Továbbá, számos mendemondát hallani az egészségre gyakorolt kedvező hatásáról is. Természetesen fontos a mértékletesség, elvégre egy nívós pálinka tartalmazhat 50-55% alkoholt is, úgyhogy csak csínján a kóstolgatással!