Velence látnivalók lépten-nyomon

Velence látnivalók

Velencébe készülve az ember nem arra a részére kíváncsi a leginkább, amelyik a szárazföldön van, hanem a lagúnára épült részére. Hiszen már önmagában ez a fajta építkezés a Velence látnivalók listáját növeli. Szinte sehol nem lehet ilyent látni, hogy a kis szigetecskékre ilyen sűrűn építkeztek volna a múltban.

Ma már vannak erre kísérletek az újgazdag országokban, de a történelmi értéket sosem fogják tudni azok lemásolni. Velencében ugyanis mindegyik épülethez egy egész könyvnyi történet kapcsolódik. Ha csak egy szimpla lakóház, még akkor is szinte biztosan érdekesebb a mögötte lévő évek sztorija, mint akármelyik átlagos lakóházé Olaszországban.

Így tehát, ha látnivalók után kutakodik, akkor csak induljon el egy gondolán a velencei lagúnában és máris szembe jönnek a történelem darabjai. Ha tehetik, akkor a Velence látnivalók történetének elmeséléséhez fogadjanak idegenvezetőt, hiszen ők tudják a legérdekesebben, ugyanakkor leg lényegre törőbben elmesélni mindezt. Meglátja, örök emlék marad az ott töltött idő majd.