Van igény a népzenére és a néptáncra

Néptánc
Néptánc

Gyakran találkozhatunk olyan panaszokkal, hogy nincs értékelve a néphagyomány és egyáltalán nem is érdekli az embereket ma már a néphagyomány, a néptánc, népzene. Pedig a Fölszállott a páva című műsor nem ezt mutatja. A nézettségi adatokat tekintve, a műsornak az első középdöntőben 349 ezer fős nézettsége volt, ami bizony szép szám.

Mint tudjuk, ebben az adásban már szavazni is lehetett a versenyzőkre és ez is az összefogást, az élni akarást bizonyította, ugyanis a mindössze tizenöt perces szavazás ideje alatt, közel ötezer szavazat érkezett be, nemcsak az országból, hanem például Hollandiából, Ausztráliából, Dániából és Svédországból is. Az első középdöntőben a legtöbb szavazatot az erdélyi Bekecs Néptáncegyüttes kapta, szám szerint 17.625 darabot. A következő élő műsort a nézők április 12-én tekinthetik meg, amikor a versenyzők szintén számítanak a nézői szavazatokra. A szavazók és a versenyzők egyaránt nyerhetnek. Idén mind a négy kategória győztesét az OTP bank jutalmazza 2-2 millió forinttal, a közönségdíj nyertest pedig az MTVA jutalmazza meg szintén két millió forinttal.

Az OTP-bank a legkiemelkedőbb produkciókról sem szeretne elfeledkezni, ezt is két millió forinttal támogatja. Aki még nem tudná, a Fölszállott a páva minden szombaton, helyi idő szerint 18:35-kor kezdődik a Duna televízión. Istennek hála tehát, élnek még a Kárpát-medencében olyan emberek, akik művelik, értékelik és minden bizonnyal tovább is adják néptáncainkat, népdalainkat az utókornak. Legyen részese Ön is ennek a mozgalomnak!