Tűzvédelem a garázsban: mit lehet tenni?

Biztonságos garázskapu
Biztonságos garázskapu

Egy garázs biztonsága is éppen ugyanolyan fontossággal bír, mint az otthon védelme. Csakis megfelelő építőanyagokból és épületszerkezetekből készülhetnek, amelyek tűz esetén szerepüket az előírtak alapján megtartják.

Minőségi garázskapukat, amelyek szintén fontos alkotóelemei egy garázsnak, a JOLA vállalkozástól kedvező áron beszerezheti bárki. Komfortos, elegáns és színvonalas kapukban válogathat. Megtalálhatóak például a billenő garázskapuk, a klasszikus kétszárnyú modellek és a szekcionált változatok, amelyek horganyzott acélból készülnek.

Jelen vannak az alumínium nyersanyagból készült redőnykapuk is, amelyek időtálló megoldást nyújtanak. Ezekből az alapanyagokból készült garázskapuk egyike sem terjeszti a tüzet, hőszigetelt, korrózióellenes kialakításúak.

A tűzvédelem szabályai szerint, a belőlük fejlődő hő, füst és égési gázok mennyisége a lehető legkisebb kell legyen. Természetesen a biztonságot minden szempontból garantálni kell, ezért olyan szerkezeti kialakításban részesültek, hogy mind behatolás, mind balesetvédelem szempontjából oltalmat nyújtsanak.