Tudta, hogy rendelni is lehet olasz kézműves fagylaltot?

Fagylalt rendelés

A fagylalt szezonja a jó idővel együtt elkezdődik, sokak örömére. A hűtött édesség kicsit és nagyot egyaránt vásárlásra sarkal. A fagylalt cukorból, tejből, esetleg tejporból és különböző gyümölcsökből, ízesítőkből összeállított édesség. A kézműves változatok sokkal krémesebbek és finomabbak, mint a víz hozzáadásával készült változatok. Manapság már diabetikus kiviteleket is készítenek belőlük, hiszen sokan nem szeretnének plusz kalóriát bevinni a szervezetükbe.

A diabetikus fagylaltokat a cukorbetegek is megehetik, hiszen olyan édesítővel készülnek, amelyek nem okoznak vércukorszint emelkedést. Ha igazán jó minőségű, olasz receptúra alapján készült fagylaltot szeretne fogyasztani, akkor mindenképpen látogasson el az egyik Hisztéria cukrászdába. A fagylalt házilag is elkészíthető, azonban a házi változat sohasem lesz olyan krémes, mint a Caprigiani gépekkel készített kivitelek.

A házi fagylaltkészítő gépek nem tartalmaznak olyan minőségi alkatrészeket, mint a fent említett berendezések. A hiszteriafagylalt.hu weboldalon viszonteladóknak is lehetőségük van rendelni, amelyeket a szakemberek mindig frissen készítik. Nagyon fontos, hogy a fagylaltok tárolása és felkínálása megfeleljen a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak. Ha a szigorú feltételek nem valósulnak meg, akkor komoly büntetésre számíthatnak a viszonteladók.

Természetesen a fagylaltok mellett a jégkrémek is népszerűnek számítanak, amelyek a hűtött édesség csomagolt formájához tartoznak. A pálcikás változatok nem készülnek olyan minőségi alapanyagokból, mint a kézműves édességek, ráadásul tele vannak tartósítószerekkel. Régebben jeget használtak a nyári meleg ellen, amit gyümölcsökkel kevertek. Csak később kezdtek el receptúra alapján hűtött édességet készíteni a királyi, felségi udvarokon dolgozó szakemberek. A gombócokat tölcsérbe töltik, amelyeket ostyából készítenek. Bármilyen kiegészítőt lehet kérni a gombócok tetejére. Cukorkát, rolettit, darált mogyorót, kekszet, öntetet, tejszínhabot és így tovább.