Tudnivalók a split klímáról

Split klíma

Komfortérzetünk növelése érdekében, egyre többen használunk légkondicionáló eszközöket, a megfelelő hőmérséklet eléréséhez. A mai piacon megtalálható leginkább elterjedtebb és igen hatékony a split klíma.

Ahogy a nevéből is kiderül, ez egy osztott berendezés, ami 1 beltéri és 1 kültéri egységből tevődik össze, ami miatt több szempontból is előnyös. A beltéri egységnek sokkal kisebb a helyigénye, így könnyebben beilleszthető a lakás berendezésébe.

A nagyobb, zajosabb összetevők a kültéri egységben helyezkednek el, így használatuk sokkal komfortosabb és energiatakarékosabb. A másik fontos előnye ennek a klímának, hogy sokféle helyre felszerelhető, hiszen lehet oldalfalra, mennyezetre, padlóra egyaránt. Ezen kívül még létezik a kazettás vagy a légcsatornázható változata is.

Abban az esetben, ha több helyiségben szükséges a klíma használata, ajánlott a multi split berendezés, ami annyiban különbözik, hogy egy kültéri egységhez több beltéri egység is csatlakoztatható. A split klíma beszerelése szakértelmet igényel, ezért szükséges a mesterember segítségét kérni.