Többféle anyagból készülhet kerti tipegő házilag

Ha szeretnénk az udvart kicsit hangulatosabbá varázsolni, akkor ehhez minden feltétel biztosított, csak tudnunk kell, miként kezdjünk neki a feladatnak. Az internet tele van jobbnál-jobb ötletekkel, amelyekből kedvünk szerint válogathatunk. A kerti tipegő házilag is elkészíthető, amivel jelentősen csökkenthetőek a költségek. Az sem ritka, hogy az alapanyagok ott hevernek valahol a közelbe és azokat csak megfelelően kell elhelyezni.

Ennek célja, hogy lehetőleg úgy jussunk el az egyik pontból a másikba, miszerint közben ne tapossuk össze a szívvel-lélekkel gondozott füvet, valamint esős időben a sártól és víztől óvjuk meg a cipőnket. A kerti tipegő házilag fából, kőből, téglából, csempelapokból, betonból egyaránt készülhet. Tervezzük meg először, hogy pontosan milyen nyomvonalat szeretnénk követni, majd pedig kezdetét veheti a kiépítés!

Egyedi szabadtéri burkoló anyagok az igények kielégítésére

A természet erői kicsit sem kímélik a különféle összetevőket, mert azok felszínét, szerkezetét könnyen roncsolhatják. Éppen ezért, a szabadban használatos burkoló anyagok úgy lettek kialakítva, hogy lehetőleg minél jobban ellenálljanak a gyakori behatásoknak. Legyen az fagy, eső, szél vagy éppen erős ultraviola sugárzás és nagy meleg, a megfelelően kiképzett burkolatok remekül tartanak.

Ezek között megemlíthetőek a speciálisan kezelt, általában mediterrán fa, de ugyanide sorolhatóak a természetes kövekből készült csempelapok is. A burkoló anyagok felhasználása sokoldalúan megoldható házi jelleggel is, de többnyire megéri szakemberre bízni a kivitelezést, ha tényleg kiváló végeredményben gondolkodunk.

Valódi főnyeremény a WPC kültéri burkolat használata

A nyári hónapokban szeretünk lehetőleg minél több időt eltölteni a szabadban, ami teljesen érthető. Ha ezen elgondolásból adódóan, az ideális környezet kialakítása a célunk, akkor felesleges tovább keresgélnünk, mert a WPC kültéri burkolat minden kérdésünkre választ ad. Az elnevezése nem véletlen és nagyon beszédes.

A Wood Plastic Composit műanyag és szerves rost keverékéből épül fel. A gyártók úgy alkották meg, hogy mindkét típus előnyeit hordozza magában és lehetőleg minél jobban mellőzze a negatívumokat. Ennél fogva, a WPC kültéri burkolat jól viseli a nedves környezetet, de a fokozott napsugárzás sem fog ki rajta. Ez egy univerzális burkolóelem.

Szinte teljesen gondozásmentesek a WPC kerítés elemek

A terasz padlójának kiképzése mellett, a medence körüli részek építésére, de akár a falak burkolására is megfelel a WPC. Ez még korántsem minden! A WPC kerítés elemek olyat nyújtanak, amire szinte minden tulajdonos vágyik. A fémből, fából, de gyakran még a betonból, kőből készült kerítéseket is rendszeresen ápolni kell festéssel. Az ilyen formában felvitt színek, sajnos a természet erőinek hatására elég gyorsan kifakulnak.

A moha, zuzmó is megtelepedhet rajtuk, olykor pedig az állatok kezdik el roncsolni a szerkezetét, a rozsdásodásról nem is beszélve. A WPC kerítés elemek azonban egyszerűen kiépíthető megoldást kínálnak, rengetegféle mintában, színben elérhetőek és jóformán gondozástól mentesek. Hosszú éveken át ugyanazt a látványt nyújtják, amire biztosan nem lesz panasz.