Tényleg megéri a női Aviva torna?

A hölgyek csak akkor tudják megélni a nőiességet a maga teljességében, ha tisztában vannak a testük működésével, megértjük és elfogadják azt. Létezik egy módszer, az Aviva torna, aminek a segítségével kapcsolatot teremthetünk a testünk természetes funkcióival és ráérezhetünk arra, hogy annak mire van szüksége ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan működjön. Több pozitív visszajelzés is érkezett már ennek a módszernek a hatásairól.

Voltaképpen ennek a tornának a speciális beszorító és ellazító gyakorlatai támogatják a női szervek működését, ugyanakkor a szervezet öngyógyító folyamatait is beindítják. Kifejezetten egészségi problémák megelőzésére és megoldására fejlesztette ki ezt a mozgásformát egy magyar származású fizikoterapeuta, Aviva Gabriella Steiner. Számtalan pozitív visszajelzés látott napvilágot ennek a módszernek a jótékony hatásairól.

A gyakorlatok ugyanis támogatják a méh és a petefészek működését, valamint egyensúlyba hozzák a hormonszintet is. Gyakran hormontornának is nevezik, mert a belső elválasztású mirigyek működésére egyedülálló hatást képes gyakorolni. A torna csak egy része az Aviva módszer gazdag eszköztárának, ami tartalmazza a helyes légzés, testhasználat, valamint a táplálkozás tanítását is. Tehát az oktató a tornagyakorlatok átadása mellett, hasznos és személyre szóló életmódra vonatkozó tanácsokkal is ellátja a tanfolyamon résztvevőket. Ily módon a gyógyulás vagy a cél elérése lényegesen gyorsabb és hatékonyabb lesz.

A pozitív visszajelzés azt is tartalmazza, hogy a tornagyakorlatok combközéptől köldökig serkentik a vérkeringést, miközben a belső elválasztású mirigyeket is aktiválnak. Az alhasi izmok, a gát, a farizmok, medence, a lapockák közötti izmok és a nyak speciális megmozgatásával, húzásával az Aviva torna fokozza az artériás vérkeringést, erősíti az alhasi és kismedencei izomzatot, stimulálja a bőrfelszíni reflexpontokat. De van olyan pozitív visszajelzés is, hogy serkenti a vénás vérkeringést, az izmok feszítésével és ellazításával masszírozza a mirigyeket, mint a pajzs-, a csecsemő- és az agyalapi mirigy.