Teddy henger különféle méretben

Teddy hengerek különféle méretben
Teddy hengerek különféle méretben

Hogyha nem hamarkodunk el semmit a lakásfelújítás kapcsán és kiválasztjuk a megfelelő eszközöket ehhez az összetett feladathoz, akkor nem kell semmilyen nehézséggel szembenéznünk a munkák során.

Minden Teddy henger első ránézésre ugyanolyan, ezért akik nem hivatásos szobafestők, csak lekapják az első és legolcsóbb változatot, amit megpillantanak a barkácsáruházban. Viszont fontos tudni, hogy mi szerint válasszuk ki a megfelelő Teddy hengert, hogyha nem szeretnénk megnehezíteni a saját dolgunkat.

Minél szélesebb, annál nagyobb felületeket festhetünk be. Hogyha a nagy falfelületek befestése a cél, akkor célszerű egy hosszú nyelű változatot választani. A szűk helyek esetén már sokkal egyszerűbb egy kisebb Teddy hangert választani. A henger szálhosszúsága sem mindegy, mert ez határozza meg, hogy mennyi festéket képes felszívni.

Minél hosszabb, annál ritkábban kell mártogatni. Viszont, ha egyszerre sok festéket szív fel a Teddy henger, azt alaposan el kell dolgozni, különben foltok jelenhetnek meg száradás után a falon.