Sok múlik a kerékpár alkatrészeken

Sokan hanyatt dobják magukat, ha egy bringán meglátják a Specialized, KTM, Mondraker, Cannondale feliratokat. Ez viszont még nem azt jelenti, hogy a Kellys ne lehetne jobb kerékpár alkatrész modellekkel felszerelve.

A nevesebb gyártók is a piacra dobnak olykor olcsóbb bringákat, amelyek gyenge vagy teljesen hétköznapi felszereltséggel rendelkeznek. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az minden esetben egy tuti vétel. Túlnyomó részt az alkatrészeken múlik, hogy miként érezzük magunkat a nyeregben.

Ezért lényeges alaposan szemügyre venni a felszereltséget, mert nem minden arany, ami fénylik. Ha már nem marad más választás és cserélni kell a kopott kerékpár alkatrészt, akkor egy kis befektetéssel sokkal minőségibb változatot is beszerezhetünk annál, mint amilyen a régi volt.

Ezzel növelhetjük a felhasználói élményt, illetve a bringa értékét is. Másrészt remek élmény tesztelgetni az új kerékpár alkatrészt. Nagy változást hozhat, hogyha kábeles fékről hidraulikusra váltunk vagy taposó pedálról, SPD-re.