A smaragd tuja télen is éke lehet a kertnek

Smaragd tuja

Kertjének rendben tartása és szebbé tétele nem okoz olyan sok erőfeszítést, mint hinné, hiszen ma már rengeteg olyan dísznövényhez hozzájuthat, ami a későbbiekben sem igényel sok utógondozást.

A smaragd tuja is éppen ilyen, hiszen remekül mutat minden udvarban, de mégsem kell állandóan figyelni a növekedését, mivel nem egy kényes és érzékeny fajta. Amire talán mégis érdemes kicsit több időt szakítani, az maga az elültetés lesz, hiszen ez határozza meg igazából, hogy mennyire fog szépen fejlődni.

Általában azt ajánlják ennél a növénynél, hogy a kert inkább naposabb, félárnyékos sarkába helyezzék el, mert így tudja egész évben megtartani a sötétzöld színét. Ezen kívül az is fontos, hogy a gödör kiásásakor kétszer nagyobb méretben gondolkozzon, mint amilyen nagyságú konténerben kapta meg a smaragd tuját!

A talajt előtte érdemes ásóval fellazítani, hogy minél puhább földbe helyezhesse el. Amennyiben rászánja az idejét és energiáját erre az első lépésre, a smaragd tuja biztosan egész évben meghálálja a kezdeti gondoskodást!