Néhány érv a LED világítás mellett

Számos érv szól a LED technológia mellett. A két legfőbb indok általában a rendkívül hosszú élettartam és az energiatakarékosság szokott lenni, amikor a LED világítás kerül terítékre.

Továbbá az sem elhanyagolható, hogy szinte bármilyen formában kivitelezhető. Ennek köszönhetően, a hagyományos foglalatokban is működnek az izzók, ezért nem kell lecserélni a csillárt vagy az asztali lámpát, csupán a megfelelő foglalattal rendelkező LED világítást kell beszerezni.

A LED szalagok is nagyon elterjednek számítanak, mert egészen egyedi hangulatvilágítás alakítható ki a segítségükkel. Kül- és beltéren egyaránt alkalmazható.

Annak ellenére, hogy a világítótestekben egészen apró izzók kaptak helyet, hatalmas fényerővel rendelkeznek, mégis sokkal kevesebb energiára van szükségük, mint például egy halogén vagy wolframszálas izzónak. A nagy fényerő nem mindig előny, de ha a LED világítást reflektorokkal szeretnénk megoldani, akkor erre is van lehetőség. Megtérülő befektetésnek számít, hiszen ezáltal alaposan lefaraghatunk a villanyszámlából.