Mit lehet tenni a menstruáció késése ellen?

Rendkívül kellemetlen, amikor egy nőnél rendszertelen a menstruáció, több napot késik és emiatt csak nagyon nehezen tud programot tervezni. A legtöbben orvosi kezeléseken vesznek részt ilyen esetben, pedig meglehet, hogy a megfelelő mozgásterápiával kiküszöbölhető a gyógyszerek szedése. A késő menstruáció meghozása Aviva torna gyakorlatokkal is lehetséges. Ugyanis ez a torna a kismedencei részre, az úgynevezett dolgozó zónára koncentrál, fokozza a vérkeringést, ily módon javítja a szervek vitamin- és hormonellátását.

Nem hosszabbítja a normális 28 napos ciklust. A menstruációs ciklus meghosszabbításáról csak olyan esetekben lehet beszélni, amikor a menstruáció első napjától számított következő menzesz túlságosan hamar jön meg. ennek oka általában a női hormonháztartás felborulása. A tüszőrepedés és a következő menstruáció között eltelt időszak megrövidülése, a korai tüszőrepedés és annak hiánya is kiválthatja ezt a problémát.

Az Aviva módszer 18 alapgyakorlata olyan mozdulatokat foglal magába, amelyek a legkülönbözőbb nőgyógyászati problémák esetén sikeresen alkalmazhatóak. Közvetlenül és közvetetten egyaránt befolyásolhatják ezek a tornagyakorlatok a belső elválasztású mirigyek működését és kiegyenlítik azok hormontermelését. A petefészek megfelelő működését aktivizálják, az agyalapi mirigy stimulálására nagy hangsúlyt fektetnek a tornagyakorlatok, ami szabályozza a női hormonok termelését. Azonban nem aktivizálja a hormontermelést, hanem egyensúlyba hozza azt, ha erre van szükség.

A módszer 4 órás tanfolyam keretein belül elsajátítható, amire jelentkezni lehet a valtozasmuhely.hu weboldalon keresztül. A koronavírus-járvány miatt ezek az órák csak online tarthatóak meg, viszont így is könnyen megtanulhatóak a gyakorlatok. Minden további információ megtalálható a portálon, így megtudhatjuk azt is, hogyan készüljünk a tanfolyamra. Érdekesség, hogy a módszer kidolgozója egy magyar származású fizikoterapeuta, Aviva Gabriella Steiner, akinek tudása rengeteg nőnek segített már.