Mit készíthetünk az amigurumi fonalból?

Keresve sem találnák jobb példát a japánoknál a hagyományok mély tiszteletére. A Felkelő Nap országának gyermekei féltő tisztelettel övezik a régmúlt napok szokásait, ami alól nem képez kivételt a kötés és horgolás világa sem. Ékes példa erre az amigurumi fonal és az abból készítetett aranyos játékfigurák. A fonal neve egy japán szóösszetétel, horgolt figurát jelent.

A módszer körülbelül egy évtizede tört be az európai emberek köztudatába is, egy csapásra népszerűvé téve a technikát és magát a munkához használt alapanyagot is. Nők milliói ragadtak kötőtűt és láttak neki az alkotásnak, a saját maguk és a gyerekeik legnagyobb örömére.

Bizony, az amigurumi fonalból készített figurákból leginkább a kicsik profitálnak, hiszen a bájos, aranyos babákkal öröm a játék. Mit lehet pontosan az amigurumi fonalból készíteni? Túlzás nélkül állítjuk, hogy mindent, hiszen a képzelet erejének nincs határa! Állatfigurák, mesehősök? A könnyű felhasználást biztosító alapanyaggal szabadon engedhetjük a bennünk lévő kreatív alkotót.