Milyen a megfelelő búvárszivattyú?

Hogyha nagy mélységből kell felszínre hozni a vizet, akkor a felszíni szivattyú teljesítménye csődöt mond. Helyette a búvárszivattyú lesz a megfelelő megoldás, amennyiben a vízszint mélyebben kezdődik 8 méternél. Nem árt utánajárni a búvárszivattyú beszerzése előtt, hogy milyen az ásott kút vízhozama.

Például, ha egy nagyobb területet szeretnénk öntözni vagy házi vízművet készülünk kialakítani, akkor értelemszerűen egy nagyteljesítményű berendezésre lesz szükségünk.

Viszont, ha egy gyenge vízhozamú kútba merítjük alá a búvárszivattyút, akkor ez előbb-utóbb ki fog apadni. A teljesítményt illetően két fontos paramétert érdemes megjegyezni és szem előtt tartani vásárláskor.

Ezek közül az egyik az emelési magasság, ami meghatározza, hogy milyen mélységig lehet használni hatékonyan az eszközt, illetve a vízszállítási képesség. Az előbbit Qmax, míg az utóbbit Hmax felirattal jelölik. A búvárszivattyúk rendkívül igénytelenek karbantartás szempontjából, mivel többek között szárazonfutás elleni védelemmel is el vannak látva.