Milyen a kedvező whisky ár?

Az alkoholok már évezredek óta különleges szerepet töltenek be a társadalmunkban, hiszen a boldogság és a szomorúság érzéseit egyaránt kísérik és erősítik. Az olyan italok, mint a sör vagy a bor kimondottan olcsók, ezzel szemben viszont a minőségi whisky ár a magasban jár. Természetesen itt is meg tudunk különböztetni többféle kategóriát, amit többnyire az ár-érték arány alapján tudunk beosztani.

A legolcsóbbnak mondható skót italok körülbelül 5-6 ezer Forintnál kezdődnek. Az eggyel magasabb osztályba tartozó nedűk már kétszer, háromszor ennyibe is kerülhetnek. Általában ebben a kategóriában már 12 évesek a whiskyk, ugyebár a kor előrehaladtával az ilyen fajta alkoholok évről-évre nemesednek. A legdrágább kategóriánál már egy hatalmas pénzbeli ugrást tapasztalhatunk.

Az igazán markáns és előkelő példányoknál már az is előfordulhat, hogy a whisky ár meghaladja az 1, vagy akár a 2 millió Forintot is. Ebben az évben a Ballantines 40 éves skót whisky-je örvend a legnagyobb népszerűségnek ebben a kategóriában.