Mik a teendők mellplasztika előtt és után?

Plasztikai műtét

Nagyon csábítóan hangzik, hogy a kicsi mellek rövid időn belül nagyok vagy nagyobbak lehetnek, illetve a lógó keblek újra feszes és kerek formát nyerhetnek el. Éppen ezért, rengeteg nő dönt úgy, hogy aláveti magát a beavatkozásnak, de nem igazán gondolnak bele, hogy ez mivel is jár.

Egy plasztikai műtét mindenképpen felkészülést igényel, és a műtét után sem ér véget a folyamat. A mellnagyobbítás egyfajta műtéti beavatkozás, aminek előfeltételei és kockázatai is vannak. Maga az eljárás és az altatás is rejt magában veszélyt, ezzel mindenkinek tisztában kell lennie, mielőtt plasztikai műtét mellett dönt.

Továbbá tudnia kell, hogy bizonyos vizsgálatoknak is alá kell vetnie magát előtte, ugyanis vannak egészségügyi problémák, amelyek kizáró okok lehetnek a plasztikai műtét elvégzésére, másokról pedig feltétlenül tudniuk kell az orvosoknak, mielőtt nekifognának a beavatkozás elvégzésének, mert plusz rizikót jelentenek vagy más bánásmódot igényelnek.

Ehhez laborvizsgálatot, EKG-t, mellkasröntgent és mammográfiát is előírnak, illetve 40 év alatt az utóbbi helyett, elég a mell ultrahang is. Bár a beavatkozás után 1 nappal már haza lehet menni, a páciensekre hosszú regenerálódási idő vár. Egyéntől függően, 6 hétig vagy 2-3 hónapig is érezhetnek feszülő érzést és a mell duzzadt, érzékeny lesz.

Ezen kívül, kompressziós melltartót kell viselni és rendszeres kontrollra járni, ugyanis amíg a mell el nem nyeri a végső formáját, addig lehetnek komplikációk. A heget fél évig nem érheti sem természetes napfény, sem szolárium, tehát a plasztikai műtét után a barnulásról egy ideig le kell mondani. Továbbá, 2 hónapig sportolni sem szabad, valamint egyéb fizikai megterhelést is kerülni kell.

A jó hír, hogy plasztikai műtét után dolgozni már egy hét múlva is lehet, így nem kell sok szabadságot erre áldozni, de természetesen ez is egyénfüggő, illetve az is számít, hogy milyen munkáról van szó. Fizikai megterheléssel járó munkakörök esetében érdemes több hetet is várni, de ha nem lehetséges, akkor egy darabig kevesebb munkát vagy kisebb erőfeszítést igénylő feladatokat vállalni.