Miért fontos a Jura tisztító tabletta?

A kávégép nem kivehető főzőegységű, így annak a karbantartásáról valamilyen készítménnyel gondoskodni kell. A Jura tisztító tabletta használata körülbelül 150-200 kávé lefőzése után javasolt. Biztosan nem fog megfeledkezni a dologról, hiszen a gép automatikusan kiírja, ha szükség van a beavatkozásra. A folyamat mindössze 15 percet vesz igénybe.

A sikeres művelthez egy darab kapszulát kell bedobni a darált kávé nyíláson keresztül. A készítmény első lépésként leoldja a főzőtérben, valamint a kifolyóban megtelepedett szennyeződéseket. Második fázisban a Jura tisztító tabletta kenőanyagot juttat a tömítések, illetve a mozgó alkatrészek közé. Fontos megemlíteni, hogy a márka berendezéseihez kizárólag ezt a terméket lehet alkalmazni. Az elindított programot semmiképp nem szabad megszakítani.

A rendszeres karbantartással megelőzhető, hogy a gép idő előtt tönkremenjen. Ha nem hanyagolja el a műveletet, akkor mindig minőségi kávé kerül majd a csészébe. A Jura tisztító tabletta tartós védelmet biztosít a szennyeződésekkel szemben.