Mielőbb vigye gyermek fogorvoshoz a csemetéjét!

Gyermek fogorvos

Napjainkban egyre több gyermeknek szuvasodik a foga. Az időben történő konzultáció a fogorvossal megakadályozhatja ennek kialakulását. A gyermek fogorvos segítségével csökkenthető a szuvasodás, sőt, elkerülhető felnőtt koráig a barázdazárás kezeléssel.

Ez teljesen fájdalommentes eljárás és kevés időt vesz igénybe, a gyermeknek pedig nem megerőltető. A gyermek fogorvos 6 éves kortól javasolja ezt a módszer, ami megakadályozza, hogy a barázdákban megbújó mikroszkopikus baktériumok megtámadják a zománcot. Ezt egészen 18 éves korig ajánlott elvégezni félévenként. A rendszeres ellenőrzés megelőzi a fogak bármiféle romlását. Ezek a barázdák mélyek és sokkal kisebbek, mint a fogkefe sörtéi, ezért szokták javasolni a barázdazárást.

Sok gyermek fogorvos felhívja a szülők figyelmét erre az eshetőségre és ez így van a Dentalfamily rendelőjében is. A gyermekek érdeke, hogy időben megóvják a fogukat, valamint eme korai ellenőrzésre való járás megszokottá és rutinná válik számukra, amit felnőttként is gyakorolni fognak.