Miben más egy kereskedelmi klíma?

A légkondicionáló egy speciális eszköz a beltéri levegő hűtéséhez. Ahogy a helyiségek is különböznek, úgy légkondicionáló is többféle létezik. A működési környezet típusa szerint, ezeket háztartási és kereskedelmi, más néven ipari csoportokra osztják. A háztartási berendezéseknél minden nagyon egyszerű, általában 15-80 négyzetméter közötti lakóhelyiségek hűtésére használják. Ha nagy helyiségről van szó, akkor a leghatékonyabb légeloszlatást egy kereskedelmi klímával lehet elérni.

Ezeket az olyan nem lakhatásra tervezett helyiségekben használják a levegő hűtésére, amelyek területe legalább 100 négyzetméter, de emellett teljes épületek hűtésére is képesek. Ha figyelembe vesszük a formatervezés során fellépő megkülönböztető kritériumokat, akkor ezeknek két fő típusát lehet elkülöníteni: a monoblokkos és az osztott rendszereket. A monoblokkos változatok egy egységből állnak, míg a split rendszerek kettőből vagy többől.

Ha úgy dönt, hogy szeretné megoldani a légkondicionálás problémáját számos nagyobb épületben, amelyek hatalmas számú helyiségből állnak, akkor a kereskedelmi légkondicionáló rendszerek kitűnő megoldást kínálnak. Használhatóak például konditermekben, színházakban, gyártó csarnokokban, hipermarketekben, különféle irodakomplexumokban, bevásárlóközpontokban és szállodákban, ahol a hagyományos háztartási légkondik alkalmazása nem praktikus és néha egyszerűen lehetetlen. Az ipari egységek fő feladatai közé tartozik a levegő hűtése, melegítése vagy keverése, tisztítása, szárítása és párásítása.

A rendszerek elősegítik a légkondicionálás problémáinak hatékony és sikeres megoldását, továbbá kedvező mikroklímát teremtenek. A kereskedelmi légkondicionáló rendszerek élettartama hosszú és megnövekedett megbízhatóság jellemzi. A megbízhatóságukat azonban nemcsak a berendezés minősége határozza meg, hanem az is, hogy professzionálisan telepítették-e. Ebben a tekintetben a szervizelést és a telepítést is olyan tapasztalt és hozzáértő szakembernek kell elvégeznie, aki rendelkeznek minden szükséges felszereléssel és anyaggal.