Mi mindenben segíthet az izotóniás ital?

A sportolás során az izomzat mikrosérüléseket szenved, míg az elraktározott szénhidrát egyre csak fogy, illetve az izzadás is beindul, ami miatt folyadékot és elektrolitokat veszít a szervezet. A kellemetlen tünetek enyhítésére, illetve az energiaszint visszaállítása érdekében az izotóniás ital alkalmazása egy remek ötlet.

A nedű nagyjából 6%-ban tartalmaz szénhidrátot. A hozzáadott cukrok segítenek kivédeni a szénhidrát raktárak kimerülését, ami nagyon fontos a teljesítmény fenntartása érdekében. Emellett a termék ásványi anyagokban és elektrolitokban is gazdag. Vannak bizonyos izotóniás ital fajták, amelyek még BCAA aminosavakat is tartalmaznak, amik az edzés közbeni izomtömeg-vesztést hivatottak megelőzni.

Mikor és milyen gyakran érdemes ezt fogyasztani? Sportolás közben a folyadékfelvétel ajánlott mértéke nagyjából 2 deciliter negyed óránként. Nyilván a mennyiség az illető személytől, a környezettől, a testtömegtől és persze az edzésformától is függ.

Ezt mindenképp az edzéseken kell kitapasztalni, de az biztos, hogy a szomjúságérzet már nem jó jel. Számos izotóniás ital megvehető a sportkotszer.hu internetes oldalon, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelő fajtát.

Mire jó a gyakran használt Perskindol gél?

Sportoláskor az érintett izomzat sokszor megköveteli a hűsítést majd a melegítést. Mind a kettőt biztosítja a Perskindol gél, ami mentolt és illóolajokat is tartalmaz. A hatóanyagainak köszönhetően kettős hatás lép fel: a hűsítés és a melegítés.

Mindegyik segít az izomzat relaxálásában, pihentetésében és a vérellátás növelésében. A Perskindol gél serkenti a vérkeringést, elősegíti az izmok ellazulását. A hatás a bőrbe masszírozással tovább fokozható.

A készítmény az összetevői révén jól tolerálható, amit elősegít a tény, hogy egy parabénmentes termékről van szó. Remek szolgálatot tesz izomfájdalom és enyhe poszttraumatikus fájdalmak csillapítására és enyhítésére. A terméket tanácsos 25 Celsius-fok alatt tárolni és gyerekektől elzárni. A tubust minden egyes használatot követően gondosan le kell zárni.