Melyik légkondicionáló a jó választás?

A klíma nemcsak egyetlen szezonra szól, legalábbis ideális esetben, ezért érdemes jól meggondolni, hogy melyik kialakítást választja az ember. Az alábbi légkondicionáló típusok léteznek. A split egy úgynevezett osztott szerkezet, ami kültéri és beltéri egységet foglal magába.

Talán ez az egyik legnépszerűbbnek mondható darab. Ennek kibővített változata a multi split, ami ugyan a kinézetében teljes mértékben megegyezik az előzővel, fontos különbség azonban mégis van a kettő között, hogy ez utóbbi kültéri egységéhez, több légkondicionáló is csatlakoztatható.

A következő típus a rendkívüli népszerűségnek örvendő mobil klíma, ami a megvásárlása után már üzemeltethető is, így nincs szükség szakemberre. A tulajdonosa dönti el, hogy hol melyik helyiségben van rá szükség, így roppant praktikus megoldás. Az utolsó légkondicionáló típus pedig az ablakklíma.

Ahogy a neve is mutatja, az ablaknyílásba szerelhető be, de gyakorlatilag bármilyen falban kialakított nyílás megfelelő lehet. Ön melyiket választja?