Melyik bukósisakra essen a választás?

Praktikus bukósisak

A motorozás esetében a legfontosabb a biztonság, és ekkor ugye nemcsak a motor karbantartására kell gondolni, hogy a jármű ne hagyja cserben a vezetőt egy élesebb kanyarban, hanem a megfelelő felszerelésre is.

Sohasem szabad gyenge bukósisak mellett dönteni, amelyik a kisebb esésekkor is megreped vagy egyenesen eltörik. Mivel napjainkban igen sok bukósisak fajtát lehet megvenni, ezért a vásárlás előtt megéri szűkíteni egy kicsit a lehetőségeket aszerint, hogy mire is akarja a tulaj alkalmazni az eszközt. Teljesen egyértelmű, hogy nem mindegy, hogy valakinek csak robogója van vagy egy nagy teljesítményű motorja, amivel aztán nagyon tud száguldozni. Ha sportmotorozás, motoros túrázás, óriásrobogózás vegyes használattal vagy esetleg csak városi robogózás egyike a cél, akkor más-más bukósisak fog kelleni.

Nyilván minden esetben a védelem a legfőbb szempont, de azért nem ajánlott zárt karbon-kevlár versenysisakot venni egy 50-es robogóra, hiszen ezt az ember úgyis csak nyáron használja. Persze egy sportos motorra sem ajánlott egy olcsó, gyenge minőségű, műanyag héjas bukósisak fajtát beszerezni.