LEGO minifigurák tervezése és megalkotása

LEGO minifigurák

Aki azt gondolja, hogy a játékokat könnyű kitalálni, legyártani és értékesíteni, annak fogalma sincs arról, hogy mit beszél. A LEGO egy olyan világmárka, amit szinte mindenhol ismernek. A leginkább jellegzetes termékük az építőtéglák, de a LEGO minifigurák is szinte ugyanannyira kelendővé váltak.

A téglák legyártása és optimalizálása is hihetetlenül komplex folyamat. A LEGO minifigurák pedig újabb kihívással állítják szembe az óriásgyárat. Ezek a figurák mindig a játék témájához illeszkednek, vagyis egy új szett piacra dobása előtt, meg kell tervezni és le kell gyártani azokat. Ezeket a terveket és a kis figurák negatívját egy művész oldja meg úgy, hogy az illeszkedjék a LEGO arculatába. Vagyis, minél inkább olyan legyen, a méretarányait és megoldásait tekintve, amit a már létező LEGO minifigurák is megjelenítenek.

Ezeken a korlátokon belül és ezzel a szabadsággal élve még azt is figyelembe kell venniük, hogy a gyermekek számára biztonságos formákat használjanak. Vagyis ne legyenek túlságosan kiálló részei, illetve ne legyenek azok sem élesek.