Különleges itóka a Tátratea

A gyógynövények felhasználásával készült italokat rengetegen kedvelik, ráadásul ezek többféle ízesítésben is megvásárolhatóak, nemcsak a hagyományos üzletekben, de az interneten is. A kategória egyik kiválósága a Tátratea, ez a Szlovákiából származó szeszesital, amit egyedi receptúra alapján készítenek a gyártók.

Előállításánál a tea és a gyógynövények kivonatát eleinte tölgyfahordóban érlelik, ezután kivonják belőle az ital elkészítéséhez szükséges anyagokat. Végül leszűrik a keveréket. A Tátratea készítésének következő lépése az érlelési folyamat, ami akár 8 héten keresztül is tarthat. Ezt követően pihentetik az italt, majd pedig palackozzák. Mind küllemben, mind ízvilágban több generációváltáson ment keresztül.

Az első szériára a teaalapú italok jellemzőek, a másodikban inkább a gyümölcsös alapjegyek érvényesülnek, a sort a gyógynövény alapú nedűk zárják. Az viszont kijelenthető, hogy a Tátratea rendkívül magas minőségű, különleges itóka, amit mindenkinek meg kell kóstolnia. Megrendelhető a diszkontital.hu webáruházból.