Jó, ha mindig kéznél van az autós pumpa

Napjainkban a gépkocsi használat mindennapos a lakosság körében, akár magáncélra, akár munkával kapcsolatosan. Az autós pumpa kötelezően hordozandó felszerelés, mivel sosem lehet tudni, hogy mikor kell a kereket felfújni, esetleg kicserélni.

A kereskedelmi kínálat igen gazdag ezen a téren is, így a jármű nagyságát figyelembe véve mindenki megtalálja a megfelelő teherbírású típust. A legelterjedtebbek a lábpumpák, de vásárolható kézi működtetésű berendezés is. A csúszásmentes, gumírozott autóspumpa biztonságos és kényelmes használatot garantál, legyen szó egy- vagy kéthengeres változatról. Szinte mindegyik korszerű levegőfújó gép áttekinthető manométerrel, gumilábakkal és légtömlő karos szeleppel van ellátva.

Léteznek kézi működtetésű szifonpumpák is, amelyek az alapfunkciójuk mellett, kiválóan alkalmasak különböző folyadékok, legyen az víz vagy olaj, áttöltésére. Az autós pumpa használható motorkerékpár- és kerékpárgumik, felfújható csónakok és matracok, valamint labdák és ballonok felfújására is.

A korszerű lakások és igényes üzlethelyiségek dísze lehet a beltéri miniatűr szökőkút, amelynek az üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen a szobai csobogó szivattyú beépítése. A gazdag kereskedelmi kínálatban megtalálható, modern technológia felhasználásával gyártott pumpák helytakarékos megoldást alkalmazva, szűk helyen is elférnek, ezért alkalmasak a kis vízfelület mozgatására.

A szobai csobogó szivattyú kapacitása készülékenként eltérő, a maximális szállított vízmennyiség 120 l/óra és 440 l/óra tartományban lehet, attól függően hogy milyen erős a beépített motor teljesítménye. A vízáteresztés igény szerint szabályozható a beépített kapcsoló segítségével. A merülési mélység csekély, 40-50 cm, de nincs is szükség nagyobbra. A minőségi berendezések halk munkavégzésükkel szinte észrevétlenül működtetik a kutat, látványos eredményt produkálva.

Egyszerű a beszerzésük, akár az erre szakosodott boltokban, akár a házhozszállítást is végző webáruházakban megvehetőek. A szobai csobogó szivattyú vásárlásakor a járulékos elemek beszerzése is ajánlott, mint amilyen az elektromos hálózathoz való csatlakozásra szolgáló kábel.