Jó, ha kéznél van a kerékpár pumpa

Kerékpár pumpa

Egy hosszú biciklitúra alatt nagyon sok minden megtörténhet, ezért jó, ha alaposan felvagyunk készülve a váratlan eseményekre. Mindig jó, ha van nálunk kerékpár pumpa, így elkerülhető egy kellemetlen meglepetés. Biztos sokan elmondhatják, hogy estek már abba a hibába, hogy otthon hagyták, és bizony egy leeresztett kerékkel nem olyan könnyű közlekedni.

Az ideális guminyomás elengedhetetlen, sőt, kiemelten fontos minden kerékpározás alkalmával. Csak a megfelelő nyomás biztosíthatja a tökéletes tapadást, ilyenkor a kerék jóval strapabíróbb, könnyebben ellen áll az esetleges defekteknek és kevésbé kopok. A bikelife.hu weboldalon több típusú kerékpár pumpa található, amelyek között kedve szerint válogathat.

Mini-, műhely-, láb-, váz-, teleszkóp-, és hagyományos pumpák, ezek mind-mind egy helyen fellelhetőek. Továbbá nyomásmérők, tömlők és patronok is kaphatóak, amelyekkel karbantarthatja kedvenc útitársát, a kerékpárt. Fontos, hogy legalább hetente ellenőrizze a gumik nyomását és amennyiben nem megfelelő, orvosolja a problémát.