Itt a tavasz, hamarosan jön a kerti grillezések és medencézések ideje!

Medencék

A téli fagyoskodás és a zsíros ételek fogyasztása után, mindenkinek jólesik a tavasz frissítő ígérete. Ilyenkor az ember többet van a szabadban, jobban odafigyel a táplálkozásra, a testmozgásra és önmagára is. A tavasz a legnagyobb változást hozó évszak. Ekkor rügyeznek a fák, csiripelnek a madarak és újul meg az egész természet, ezért az emberek is gyakran úgy érzik, hogy felébredtek hosszantartó téli álmukból.

Ilyenkor igyekeznek kompenzálni minden elmulasztott kinti tevékenységet, és ahogy kibújnak az első meleg napsugarak, rögtön a szabadba rohannak, sütnek, tollasoznak, fürdenek. Nyárra majd egy kicsit alábbhagy ez a lendület, de tavasszal még érezhetően kitart. Bár még nincs kerti partihoz való idő, de inkább mindenki az udvaron fagyoskodik egy kabátban, csak estére mennek be a házba. Ugyanez a helyzet a fürdéssel is.

A gyerekek vígan lubickolnak olyan időben, amilyenben nyáron már rég bementek volna a házba, mert fáznak, de ez így van jól, ez az évszak megadja a lendületet a még melegebb évszakokhoz. Szívderítő látvány, amikor a kertben grillező embereket látunk, mert jelez nekünk valamit. Vége a megfázásos időszaknak, érkezik a jókedv és a kacagás. Amikor már jobban felmelegszik az idő, akkor a kertek udvarán a felfújható medencék is megjelennek, ami még vidámabb hangulatot ad mindenkinek. Érdemes figyelni arra, hogy még tavasz előtt beszerezze a kerti partihoz szükséges kellékeket, hiszen az első napsugarak megjelenésével, az árak is kibújhatnak addigi keretükből.

Lehet, hogy télen az embernek egyelőre még nehéz ilyenekre gondolni, viszont akkor is tanácsos előrelátónak lenni, főleg ha nem vagyunk annyira pénzesek, viszont szeretnénk megadni mindent a szeretteinknek. Fontos, hogy ilyenkor fokozottan figyeljünk a pozitív energiák közvetítésére, hiszen nem kizárólag az időnek, hanem nekünk is hozzá kell segítenünk az embereket és önmagunkat a testi-lelki megújuláshoz. Ezekhez csak olyan hétköznapi dolgokra van szükségünk, mint a más emberekkel közösen végzett megszokott tavaszi tevékenységek.