Hogyan zajlik a borsmenta betakarítás a doTERRÁ-nál?

Te is szereted a borsmentát és annak illóolaját is gyakran használod? Akkor biztosan kíváncsi vagy arra is, hogy hol és hogyan készül a világ legjobb minőségű borsmenta növényéből kivont, magas mentoltartalmú, szuper frissítő hatású illóolaja. Az amerikai doTerra cégnél a borsmenta betakarítás szinte vallás. A vízi menta és fodormenta hibridjeként termesztett kiváló minőségű borsmenta az egyik legkelendőbb a doTERRA illóolajok között.

A termesztése és betakarítása a Vennel család felügyelete alatt történik. A több hektárnyi gazdaságukban található, és a világon egyedülálló lepárlóüzemükben a borsmenta betakarítás első lépésétől kezdve az illóolaj üvegcséjének lezárásáig, minden egyes munkafolyamattal tisztában vannak. A lepárlás gőz segítségével történik, ami bizonyos nyomásszint felett már szabályozható és ez a 16 hatalmas lepárló tartály esetében komoly erőfeszítéseket kíván.

Általában több mint 200 hektáron termő borsmentát takarítanak be, mindössze 8-9 nap alatt és 102-103 teherautónyi termék lepárlása zajlik egyszerre. A Willamette-völgyből származó olaj a világ legkeresettebb illóolaj márkája, nem véletlenül, hiszen a piacon elérhető legmagasabb minőséget képviseli, amit az Olajkert jóvoltából az otthonodban vagy a munkahelyeden Te is kipróbálhatsz.