Hasznosan alkalmazható napraforgó adapter

Napraforgó virág

A mezőgazdasági munkákat ma már jóval kevesebben művelik, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Viszont, aki erre adja a fejét, az nagyobb területen gazdálkodik, és szüksége van gépek segítségére.

Minden munkához megvan a megfelelő eszköz, előkészítéshez, vetéshez, aratáshoz, a növények tulajdonságaihoz mérten is. A napraforgó termésének betakarításához napraforgó adapter használatára van szükség, mivel ez a növény, a többi gabonához képest eltérő jellemzőkkel rendelkezik.

A napraforgó adapter egy kapcsolható eszköz, amelyet az általános arató-cséplő gépre csatlakoztatva lehet alkalmazni. A folyamat nem tér el a többi gabona betakarításától, ugyanúgy menet közben történik a cséplés, viszont mivel a fizikailag más a növény, ezért némileg a módszert is módosítani kellett.

A napraforgó adapter kicsivel a tányér alatt vágja el a szárat, majd a magokat a cséplődob kicsépeli, a tisztítószerkezet a magokat megtisztítja, és összegyűlnek a magtartályban. A szükségtelen részek ebben az esetben a tarlóra hullnak vissza, ahol összezúzzák azokat.