Gyémánt körkivágó hosszú élettartammal

A kemény anyagok megmunkálásához speciális eszközök kellenek. Ezek közé tartozik a gyémánt körkivágó, amivel szabályos, tetszőleges átmérőjű lyukat fúrhatunk a csempébe, kőbe, gránitba, de még az üvegbe is. Szóval szinte bármilyen kőzet vagy kerámia esetében használható.

Miért érdemes a TLS gyémánt körkivágót választani? A válasz a hosszú élettartam és a precíz kivitelezés. Akár ötször hosszabb ideig használható, mint a galvánkötésű lyukfúrók.

Ezen kívül állandó és stabil teljesítményre számíthatunk, még hosszantartó, intenzív használat esetén is. Ilyenkor viszont nem árt hűteni az eszközt, amit többféle módon is megtehetünk. A tömör fejű lyukfúrók hűtéséhez a TLS-WAX műgyanta ajánlott.

Ezzel az eljárással alaposan megnövelhető a gyémánt körkivágó élettartama. A D20 mm nagyobb átmérővel rendelkező modellekhez már a víz permetezése ajánlott. Ár-érték arány tekintetében szintén verhetetlennek számítanak, mivel nem kopnak el az első néhány alkalom után. Amennyiben gyakran van szükség a gyémánt körkivágóra, akkor érdemes beszerezni egy több darabból álló készletet.