Grillezésnél a megfelelő hőfok is irányadó

Grillhőmérő

Aki rendszeresen tevékenykedik a konyhában, az tudja, hogy az alapanyagokon, a fűszerezésen, a technikai tudáson, rutinon túl, azon is sok múlik, milyenek lesznek az ételek, hogy azok milyen technikával, technológiával és hőfokon készülnek el. Nem mindegy, hogy a tojást főzzük vagy sütjük és mekkora lángon. A tészták esetében sem elhanyagolható kérdés, hogy csak gyöngyöző vagy fövő vízbe kerülnek bele és az is fontos, hogy mennyit hagyjuk benne.

Ugyanakkor a húsok elkészítése a legkényesebb, mert ha azok alul- vagy túlkészülnek, akkor gyakorlatilag ehetetlenek lesznek. Tehát kell némi tudás és gyakorlás is ahhoz, hogy tökéletes húsételeket tegyünk az asztalra, mert első próbálkozásra nagyon nehéz eltalálni, hogy mennyi legyen a sütési, főzési hőmérséklet és mennyi ideig kapjon az egyik vagy másik fajta hőkezelésből.

Ha többféle technikát is alkalmazunk, akkor pedig különösen oda kell figyelni ezekre, mert akkor még könnyebb elrontani a receptet. Mindig ellenőrizni kell, hogy elég meleg-e a serpenyő vagy éppen a sütő, de azt is korrigálni kell, ha túl forró az edény vagy felület, ahová rá kell kerüljön az alapanyag. Pontosabb módszerek is léteznek a tűz hőségének megállapítására mint az, hogy közel rakjuk a kezünket.

Ma már többféle konyhai hőmérő is létezik, amelyekkel pontosan megmérhetjük a fövő víz, a gázsütő és még a magának a húsnak is a hőmérsékletét, amit éppen a grillen próbálunk tökéletesre elkészíteni. Például a digitális maghőmérőt csak bele kell szúrni a hússzeletbe és máris megtudhatjuk, hogy a közepe még nyers vagy éppen megfelelő.

Azonban van már rádiójellel vezérelt grill hőmérő is, ami jelez, ha a mérések alapján elkészültnek ítéli az ételt. Ezek a hasznos berendezések minden konyhában jól jönnek, ezért ha szeretné Ön is beszerezni, akkor a bollerbolt.hu weboldalon pillanatok alatt megrendelheti bármelyiket. Sőt, itt ezeken kívül még tej, sólé és sütőbe, hűtőbe helyezhető hőmérőre is szert tehet, hogy ezentúl minden fogás kifogástalan lehessen, amit a családjának, barátainak felszolgál.