Forradalmian új címkenyomtató

Zebra címkenyomtató
Zebra címkenyomtató

Még szerencse, hogy nemcsak egyféle létezik ezekből a berendezésekből, mert így mindenki kiválaszthatja, hogy melyiket részesíti előnyben.

A címkenyomtató rendszerint direct-thermal, illetve a transfer-thermal technológiával dolgozik. Az előbbit alacsonyabb áron lehet beszerezni és az üzemeltetése sem annyira költséges. Ez inkább abban az esetben lehet hasznos, hogyha olyan nyomatokat kell készítenünk, amelyeknél nem fontos a tartósság.

A direct-thermal címkenyomtató hőérzékeny papírra égeti rá a feliratokat, viszont ezek elég hamar elhalványulnak a thermal-transfer technológiához képest. Az alkatrészek közül a nyomtatófej kopik a leggyorsabban, ezért ezt is többször kell majd cserélni. A thermal-transfer címkenyomtató viszont műanyag festékszalagot használ, ami tartósabb nyomatokat eredményez.

Többféle alapanyaggal lehet feltölteni, amelyek ellenállnak a különféle környezeti hatásoknak, ezáltal a címkékre nyomtatott feliratok, ábrák, kódok nem fognak eltűnni. Az üzemeltetésük azonban költségesebbnek számít és az árazásuk is magasabb.