Fiatalon nyugdíjmegtakarítás?

A legtöbb fiatal korainak tartja, hogy bármilyen nyugdíjbefektetést tegyen. A legtöbben túl távolinak tartják a nyugdíjba lépésük időpontját és nem is akarnak foglalkozni ezzel a kérdéssel. Majd később, így hárítanak a legtöbben. Pedig, ha egy kicsit utánaszámolnak, akkor rájöhetnének, hogy ily módon sokkal könnyebben, fájdalommentesen tudnák megtenni a befektetésüket, ami nyugdíjas korukra ezzel arányosan egy jó kis anyagi kiegészítővé válhatna.

Ugyanis az állami nyugdíjak jóval alacsonyabbak lesznek, mint eddig voltak és ez egészen biztosan nem lesz elegendő az időskori megélhetéshez. Kattints ide és nézd meg, hogy milyen befektetési lehetőségekkel élhetsz, amivel a megélhetési kereted biztosítva lesz! Az tény, hogy az idős emberek kevesebb pénzből is megélnek, hiszen a legtöbben aktív éveikben a számukra fontos dolgokat megvásárolták. Viszont, valószínűleg többet költenek gyógyászati célokra, mint a fiatalabbak, ami szintén nem olcsó.

Tehát a pénznek mindig van helye, a kérdés már csak az, hogyan jussunk hozzá? Hazánkban viszonylag új a nyugdíjbiztosítás fogalma, ami nem a kötelező, fizetésből levont nyugdíjjárulék. Ez előbbit mindenki egyénileg megkötött szerződéssel indítja és azt is egyénileg határozza meg, hogy mekkora legyen a havi részlet. Ehhez érdemes egy alkuszcéggel beszélni vagy több biztosítási ajánlatot összehasonlítani. A fiatalkorban elindított nyugdíjbiztosítás óriási előnye, hogy már havi néhány ezer forinttal elindítható, hiszen a 30-40 éves munkában eltöltött időtartammal beszorozva, igen tekintélyesen felszaporodott összeggel számolhatunk a nyugdíjba lépés idején.

Természetesen sok kérdés vár tisztázásra a szerződés megkötése előtt. Hogyan változtathatóak a havi összegek? Mi történik, ha valaki egy időre munka nélkül marad? A fiatalok oly távolinak érzik ezt az időszakot és úgy látják, hogy mindig van fontosabb dolguk, pedig ez téves hozzáállás. Sokakat az figyelmeztet a kérdés fontosságára, hogy látják a nagyszüleiket, aki a sok ledolgozott év után igen kevés összegből kell gazdálkodjanak.