Érdemes megismerkedni az infra fűtéssel

Az elektromos fűtési módszerek közül kitűnik az infrasugaras megoldás, ami érthető is, hiszen ennek rengeteg jó oldala van. Az infra fűtés egyik legelőnyösebb tulajdonsága a gazdaságossága. Egy komplett rendszer maximum 8 órát üzemel naponta, főleg abban az esetben, amikor ez nem kiegészítő, hanem fő fűtésként szolgál. Miért ennyire hatékony az infra fűtés?

Nos, a gyakran alkalmazott infra panel a hőfok változáshoz alkalmazkodva tudja szabályozni a kívánt szobahőmérsékletet. A berendezés melegebb napon rövidebb ideig működik, mint hideg napon. Ennek köszönhetően van, hogy a szerkezet csak 5 órát működik.

Az infra fűtés mellett szól még az egyszerű programozhatóság. A könnyen szabályozható fűtési rendszer az egyedi igényeknek is megfelel. A termosztátnak köszönhetően a programozás gyerekjáték. A kellék a fűtési rendszert csak a megfelelő pillanatban aktiválja, ez további energia megtakarítást eredményez.

Ennek köszönhetően a tulaj elkerülheti a rendszer felesleges bekapcsolását, amikor nincs otthon senki, például munka közben. Az infra fűtés jó tulajdonsága, hogy a tulaj programozhatja a rendszert, például bekapcsolhatja azt, mielőtt a nyaralásról hazatérnénk.

Az infrafűtés bemutatásakor arra is ki kell térni, hogy nagyon kevés energiára van szüksége ahhoz, hogy magas teljesítményt biztosítson. Számos kutatás és teszt igazolta, hogy a mai modern panelek sokkal kevesebb energiát vesznek fel, mint bármely más elektromos fűtőberendezés.

Ezért is annyira kedvelt az infra teraszfűtés

Amint az már említésre került feljebb, az infrafűtés lehet kisegítő fűtés is, például teraszokon, erkélyeken. Az infra teraszfűtés szintén energiatakarékos, hiszen korszerű és jól szabályozható berendezésekről és rendszerről van szó.

Egy okosan megválasztott eszköznek köszönhetően, akárcsak az infra hősugárzó, légáramlás nélkül biztosíthat minden tulaj kellemes meleget a teraszon. Hogyan is garantált ez az infra teraszfűtés során? Nos, az infratechnológia az elmúlt 10 évben nagyon sokat fejlődött, aminek hála egyre népszerűbb lett.

A kettő eredménye, hogy egyre többen ismerik fel az eljárásban megjelenő előnyöket. Az infra teraszfűtés sikere annak tudható be, hogy az infravörös tartományban hőhullámokat előállító berendezések elektromos árammal üzemelnek, és nem a levegőt melegítik fel, hanem mindent és mindenkit, ami és aki az útjukba kerül.