Előnyösen működik a vegyestüzelésű kazán

Vegyestüzelésű kazán
Vegyestüzelésű kazán

Gondoljuk át alaposan, amikor eljön a fűtésrendszer modernizálásának az ideje, hogy pontosan milyen termék lesz az, amelyiket felhasználunk! Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer a központi fűtés kialakítása. Ennek számos előnye van azzal szemben, amikor csak egyetlen helyiség kerül fűtésre. A rendszer központját egy vegyestüzelésű kazán táplálhatja. Elnevezése ellenére leginkább fával működtethető ez a rendszer. Számos előnye mellett még az is kiemelhető, hogy nem érzékeny a készülék a tüzelő nedvességtartamára. A faelgázosító rendszerek esetében kötelező az alacsony nedvességtartalom, de ebben az esetben nem.

Természetesen, ha azt akarjuk, hogy minél jobban égjen a tűz, akkor igyekezzünk olyan alapanyagot beszerezni, amelyik kedvez a vegyestüzelésű kazán működésének. Egy többszobás épületet mindenféle gond nélkül ellát ez a rendszer. Ha azonban nem vagyunk biztosak a dolgunkban, vagy nem tudjuk eldönteni pontosan mekkora teljesítményű vegyestüzelésű kazán kerüljön kiválasztásra, akkor kérjük szakember véleményét a témában!

Ehhez nem árt egy helyszíni felmérés, hiszen csak így lehet pontosat mondani. A tervezők igyekeztek a vegyestüzelésű kazán esetében olyan megoldást létrehozni, hogy maximalizálni tudják a hatásfokát. Ezt a tűztérbe belépő oxigén mennyiséggel lehet leginkább elérni. Ezért két nyílás is áll a rendelkezésre pontosan azért, hogy minél jobban táplálni tudja az égést. A felszabaduló gázok még rejtenek magukban potenciális energiát, így ezt is ki lehet használni.

A vegyestüzelésű kazán képes erre, hiszen olyan szinten adagolja az oxigént a réseken keresztül, hogy ezzel megnöveli a felszabaduló energia mennyiségét. Rövid és hosszútávon egyaránt megtérülő befektetésnek számíthat a vegyestüzelésű kazán, amennyiben ki tudjuk aknázni a benne rejlő lehetőségeket. Olvassunk utána a készülékeknek és kérjük olyan személyek tanácsát, akik már több éve alkalmazzák! Ilyen módon felkészülhetünk az olyan problémákra, amilyen például a szállítás és elhelyezés. Akár több 100 kilót is nyomhat a berendezés, ezért jól jönnek az erős kezek.