Elkopott a tavalyi nyári gumi? Itt az idő bevásárolni.

Akciós nyárigumi ajánlatok

Nemcsak a téli abroncsok cseréje okoz sok gondot, de a szeszélyes időjárás miatt, sokan tavasszal is nehezen döntik el, hogy mikor jött el az ideje a váltásnak. Ilyenkor, ahogy több napig süt a Nap, megrohanják a szervizeket, noha online kifejezetten akciós ajánlatok közül tud válogatni és még a jó idő beköszöntése előtt beszerezheti a nyári gumikat. Ezért érdemes nyomon követni az internetes webáruházakat is, hiszen lehet, hogy még javában tél van, amikor is nagy kedvezmény során hozzájuthat az Önnek megfelelő darabokhoz.

Nem beszélve arról az előnyről, hogy a pénz miatt vannak, akik inkább a használt abroncsok mellett döntenek, miközben egy ilyen akció során, akár ugyanolyan árban is megvásárolhatnák az új kiszereléseket, mint a másodkézből a kapott társait. Amikor végül már nem halogatható tovább a téli gumi lecserélése, akkor elsődleges szempontként mindig a méretezést kell megfigyelni, hiszen a legtöbb gyártó külön ellátja ezekkel az adatokkal az autókat. Bár sokan szeretnek kísérletezni vele, mégis jobban illik a cégek által ajánlott paraméter, mint az egyéni elképzelés.

Ha internetes webáruházban kutakodik, akkor könnyedén arra is rákereshet, hogy milyen típusú abroncsra van szüksége és az idei éves teszteredményekről is olvashat, ami végképp megkönnyíti a vásárlást, hiszen sokszor a teljesítményt a márka is meghatározza. Csere során viszont ne vegye készpénznek, hogyha az egyik legjobb, legnevesebb gyártó kiszereléseit használja már évek óta, hiszen ezek is ugyanúgy elkopnak és van néhány olyan jel, amire mindenképp érdemes odafigyelni.

Ilyen például, hogy bár a hatósági előírások szerint a gumi 1,6 mm profilmélységig használható, mégis sok szakember már a 3 mm-nél ajánlja a cserét, mivel a fékút egy esősebb napon a kétszeresére is nőhet, ha ilyen kopott abroncsot használ. A téli hónapokban mindenki kifejezetten figyel a biztonságra, viszont nem ártana, ha a jó időben is ugyanúgy megtennék az óvintézkedéseket és a túlzottan elhasznált gumikkal nem közlekednének.