A csicseriborsó fontos fehérje forrás

Csicseriborsó

Az ételek elkészítése során nem árt odafigyelni arra, hogy milyen alapanyagokat használunk. Vannak olyan növények, amelyek nem túl népszerűek a magyar konyhákban, pedig igen sok hasznos anyagot tartalmaznak. A magas fehérjetartalommal rendelkező csicseriborsó csak az elmúlt években lett felkapott nálunk.

Igen fontos B-vitamin forrás, ugyanakkor magnézium és vastartalma is jelentős. Számtalan olyan ok van, amiért érdemes csicseriborsót fogyasztani. Könnyebben emészthető, mint a bab vagy a lencse és rengeteg finomság készíthető belőle.

Tény, hogy az utóbbi években egyre ismertebb és népszerűbb lett ez a növény hazánkban is. Ez annak köszönhető, hogy egy kedvelt török ételnek, a humusznak a legfontosabb összetevője a csicseriborsó. Levesek, főzelékek és egyéb ízletes ételek is készíthetőek belőle.

A magas fehérjetartalmának köszönhetően, a vegetáriánusok számára is fontos tápanyagforrás. Ásványi anyag tartalma miatt, mindenkinek ajánlott a rendszeres fogyasztása. A csicseriborsó nálunk is termeszthető, bár még nem sok konyhakertben fedezhető fel ez a növény.