Chia mag, az új szuperélelmiszer

Chia mag használata

A tudatos táplálkozás hirdetői olyan szuperélelmiszereket vezetnek be az étrendjükbe, amelyek első hallásra ismeretlennek tűnnek. Chia mag receptek és a chia mag használata számos weboldalon megtalálható, mivel, csodálatos tulajdonságainak köszönhetően, egyre népszerűbbé válik.

De mi is az a chia mag? A mai Mexikó és Dél-Amerika egyes területein őshonos növény az aztékok által kedvelt táplálék volt, ezért azték zsálya is a neve. A mogyoróra hasonlító ízű magok energianövelő hatása már bizonyított, így a sportolóknak is kifejezetten ajánlott. A chia mag hatása a szervezetre egyszerűen páratlan, mivel kiváló minőségű fehérjéket, vitaminokat, aminosavakat tartalmaz.

Az Omega-3 esszenciális telítetlen zsírsavak aránya ebben a növényben nagyon magas, kifejezetten tanácsos fogyasztani azoknak, akik nem szeretik a halat. Nem is gondolnánk, hogy ötször több kalcium van a magvakban, mint a tejben. Aki szeretné kipróbálni ezt a zseniális élelmiszert, keressen rá akár az interneten a chia magból készült puding receptjére.