Bőrünk barátja az alpaka fonal

Számtalan termék közül válogathatunk a nordfonal.hu weboldalon. A felhasználásukkal megvalósulhat egy ajándékba szánt kesztyű vagy kedves babaholmi. Az alpaka fonal az egyik legkeresettebb mind közül, ami nem meglepő, hiszen egy igen finom tapintású és látványos végeredményt kínáló anyagról van szó.

Az alpaka szösz az ugyanígy nevezett állatról lenyírt szőrt jelenti. Az alpaka fonal szerkezetében hasonlít a birkagyapjúhoz, a különleges lágyságát azonban a szálak apró átmérőjének köszönheti. Finomsága ellenére igen strapabíró, továbbá lanolint sem tartalmaz, ennél fogva egy teljes mértékben bőrbarát alapanyagról beszélhetünk. A belőle kötött vagy éppen horgolt ruhadarab könnyen kezelhető és erősen ellenáll a környezeti tényezőknek.

Nem szükséges azon aggódnunk, hogy néhány hónap múlva a szálak esetleg szétfoszlanak, hiszen az alpaka fonal kiállja az idő próbáját. A púderes megjeneléstől kezdve, a harsány színeken át az egészen mély tónusokig, minden szín képviseli magát a gazdag és izgalmas felhozatalban.