A betonkerítés megannyi adottsága

Korszerű betonkerítés

A korszerűbb, újabb házaknál a tulajok fejében meg sem fordul, hogy lécek, direkt erre a célra kifejlesztett műanyag oszlopok vagy egyéb anyagok mellett döntsenek, amikor a kerítésről van szó.

Az egyetlen opciót a betonkerítés jelenti, aminek számos pozitívuma van. Mivel ez egy robusztus létesítmény, ezért tökéletesen megfelel a ház és a telek a közterülettől való elválasztását tekintve, illetve elhatárolja a szomszédok területeit is. Nyilván a betonkerítés ezen felül más szereppel is bír, mint például a telek illetéktelenektől való védelme. A gazfickók egyöntetűen kerülik és csak nagyon ritkán pécézik ki azokat a családi házakat, amelyek körül egy robusztus betonkerítés áll.

Kevesen tudják, mert talán Magyarországon nem annyira elterjedt, de a betonkerítés nemcsak telekhatáron állhat, hanem létezik egyfajta belső változat is. Mire jó ez? Nos, ez a fajta meglévő terület különböző rendeltetésű részeit választja el egymástól. A legelterjedtebb ezek közül például a mezőgazdasági helyeken lévő típus, ami az állatok elkerítésére szolgál.