Beköszöntő

Soltész Rezső az Olajág Otthonok csepeli intézményében

Az elmúlt időszak rendkívül mozgalmas volt az Olajág Otthonok idősek otthona intézményeinek életében, s mi igyekszünk erről kedves lakóinkat tájékoztatni.

Áprilisban minden öregek otthona intézményben megünnepeltük az Olajág Otthonok fennállásának negyedik születésnapját, mely alkalommal elhangzott sok-sok jókívánság és elfogyott sok száz szelet finom torta.

A zuglói, Mátyás téri és a csepeli idősotthonokban lezajlott a Majális és a Juniális olyan sztárfellépőkkel, mint Koós János és Dékány Sarolta vagy Soltész Rezső, de mindenekelőtt Bodza Klára népdalénekes.

Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy megismerjük az öregek otthona lakóinak igényét, ízlését, ezért elsőként Törökbálinton megalakítottuk mini szerkesztőségünket, melynek köszönhetően három kedves lakónk– közreműködésével és javaslatára újabb témaköröket dolgozunk fel a negyedévente megjelenő Olajág Magazinban.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Olajág Otthonok nyugdíjas otthon budapesti intézményeiben zajló szakmai munka már határainkon kívül is felkeltette az érdeklődést, melynek köszönhetően Kínából, Dániából és Dél-Koreából is ellátogatott hozzánk egy-egy szakmai csoport. Mindhárom ország képviselői rendkívül hasznosnak ítélték a tapasztalatcserét és nagyon élvezték a jelenlétet.

Általánosan elmondható, hogy szinte minden országban nő az öregek otthonai iránt az érdeklődés, aminek egyik oka, hogy sok országban elöregedő a társadalom, másik a hagyományos családok szétesése.

Kínai vendégeink számára külön élmény volt a csepeli öregek otthona lakóinak kedvessége, nagyon ízlett nekik a frissen sült túrófánk és természetesen azonnal felvették a nekik készült magyar pártát is.

A Dél-Koreából érkező szakmai csoport is kiemelt érdeklődéssel hallgatta a szakmai előadásokat, és sok új ismerettel gazdagodva hagyták el az Olajág Otthonok zuglói idősek otthona intézményét.

Köszönjük az Olajág Otthonok lakóinak, hogy nem csupán a szakmai hírnevünket sikerült öregbíteni, de aktív részvételükkel a magyar vendégszeretet hírét is megerősítettük. A jövőben is számítunk Önökre!